Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA B2B SPLETNE TRGOVINE VENERE

1. Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine za poslovne partnerje (B2B) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Za primere, ko v Splošnih pogojih poslovanja pogoji niso specificirani ali so morebiti v neskladju z omenjenimi zakoni, avtomatsko obveljajo zakonska določila. Pri nakupu veljajo tudi splošni prodajni pogoji podjetja VENERE d.o.o.

Spletno trgovino https://b2b.venere.si (v nadaljevanju Venere B2B) upravlja podjetje VENERE d.o.o., Industrijska cesta 12A, IZOLA - ISOLA, 6310 Izola - Isola, matična številka 5907691000 v nadaljevanju Upravljavec.

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete Splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne trgovine Venere B2B izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine Venere B2B ne uporabljate. Podjetje Venere, si pridržuje pravico do spremembe pogojev spletne trgovine kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete pogoje poslovanja.

Upravljavec kot prodajalec preko spletne trgovine prodaja blago izključno pravnim osebam.

 

2. Registracija

Za dostop in uporabo spletne trgovine Venere B2B je potrebna registracija na spletni strani https://b2b.venere.si/registracija/, kjer obiskovalec izpolni in uspešno odda registracijski obrazec. Nakup lahko opravijo le pravne osebe, ki so naši partnerji. Upravljavec v roku 24ur (v delovnem času) po pregledu poslovnih podatkov in strinjanju obiskovalca s splošnimi pogoji poslovanja za pravne osebe potrdi registracijo in omogoči dostop registriranemu uporabniku. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da je zakoniti zastopnik pravne osebe ali da je s strani pravne osebe pooblaščen za sklepanje kupoprodajnih pogodb.

 

3. Naročilo

Naročila, ki se sklicujejo na VENERE ponudbe se sprejemajo pisno po pošti, preko elektronske pošte ali preko spletne trgovine B2B. Z uporabo elektronskih komunikacijskih poti stranki soglašata, da imajo tovrstna naročila značaj pisnega naročila. Za dostop do spletne trgovine Venere B2B je potrebna registracija. Uporabnik s klikom na gumb ˝Dodaj v košarico˝ izbere želen artikel. Artikel se shrani v košarico. Uporabnik lahko v košarico shrani več artiklov. Ko želi uporabnik zaključiti nakup klikne na simbol vozička v zgornjem desnem robu spletne trgovine. Odpre se košarica z izbranimi artikli. Uporabnik lahko poljubno spreminja količino artiklov ali artikle odstrani iz košarice. S klikom na »Na blagajno« uporabnik nadaljuje na naslednji korak, kjer preveri naročilo, izbere način plačila in dostave ter s klikom na »Potrdi naročilo« zaključi nakup. V primeru uspešno oddanega naročila je uporabnik o tem obveščen z obvestilom v spletni trgovini, po elektronski pošti pa prejme izpis naročila oziroma pogodbo o nakupu. V kolikor se uporabniku ne prikaže potrditveno obvestilo v spletni trgovini in hkrati ne prejme potrditvenega elektronskega sporočila, pomeni, da je prišlo bodisi do tehnične napake ali napačno vnesenih podatkov. Uporabnik lahko postopek ponovi ali pa kontaktira podjetje Venere d.o.o. na sales@venere.si ali na +386 5 6740 900. Prav tako na omenjeno telefonsko številko ali e-poštni naslov sporočite, če ste po oddanem naročilu opazili napake ali nepravilnosti v naročilu.

Uporabniku so v spletni trgovini Venere B2B zmeraj na voljo podatki:

 • Pregled kataloga izdelkov
 • Iskanje po katalogu izdelkov
 • Sestavo in oddajo naročila
 • Zgodovino naročil
 • Pregled akcij in razprodaje zalog

Upravljavec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče uporabnika na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Kadar je naročilo oddano, se pripravi ponudba, kjer se uskladi dobavni rok, dostava in določi dokončno plačilo.

 

4. Dostava

Kupec sam organizira prevzem in prevoz pošiljke. Prevoz za kupca lahko organizira tudi prodajalec. Cena dostave je odvisna od teže paketa, oz. velikosti naročila.

 

5. Plačilo

Bančno nakazilo se izvede na Venere d.o.o. VENERE, PROIZVODNJA IN PRODAJA TEKSTILNIH IZDELKOV, D.O.O., Banka Intesa Sanpaolo d.d., IBAN SI56 1010 0000 0015 709.

Plačilni rok se določi na podlagi splošnih individualnih prodajnih pogojev.

 

6. Omejitev odgovornosti

Upravljavec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini, kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, zaloga ali cena spremenijo tako hitro, da upravljavec ne uspe popraviti podatkov v spletni trgovini. V takem primeru bo kupec o spremembah obveščen in mu bo omogočen odstop od naročila ali zamenjava naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo kakovosti izdelka.

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno trgovino ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav vzdrževanja. V primeru tehničnih težav v spletni trgovini si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil bomo uporabnike obvestili v najkrajšem možnem času in jih seznanili z nadaljnjimi koraki. Uporabniki morajo sami zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne trgovine in uporabo le-te. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo v spletno trgovino (elektronski naslov, geslo).

 

7. Varstvo osebnih podatkov in politika zasebnosti

7.1. Splošno

Upravljalec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo upravljalec uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja.

7.2. Uporaba osebnih podatkov

Upravljalec za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek;
 • naslove za dostavo;
 • firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
 • geslo v šifrirani obliki;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • državo bivanja;

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, upravljalec ne odgovarja.

7.3. Piškotki in IP naslovi

Upravljalec vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotke za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”). Upravljalec lahko v spletni brskalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti upravljalec zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine. Več o piškotkih si lahko preberete na https://www.venere.si/piskotki/.

7.4. Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Upravljalec je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Upravljalec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravljalca.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Upravljalec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljalec bo podatke uporabnikov uporabljal zgolj za potrebe poslovne komunikacije v zvezi z izpolnitvijo pogodbe oziroma naročila, in jih ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala.

Upravljalec bo osebne podatke uporabnikov vodil v zbirki osebnih podatkov samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo.

Dostavni službi bo upravljalec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo upravljalec stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

Vse pri upravljalcu redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja z upravljalcem.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo upravljalcu sporočijo preklic registracije. Upravljalec bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine varoval tudi v primeru preklica registracije.

 

8. Avtorske pravice

To spletno mesto je intelektualna lastnina VENERE d.o.o.. Vse informacije, podatki, produkti in opisi storitev ter druga vsebina, ki so na voljo na spletnem mestu, so zaščiteni z avtorskimi pravicami. Uporabniki jih ne smete spreminjati, kopirati, distribuirati, prenašati, prikazovati, objavljati, prodajati, licencirati, preoblikovati v izvedene produkte ali uporabljati za komercialne ali javne namene.

Vsebina te spletne strani je avtorsko delo podjetja VENERE d.o.o. in kot taka predmet avtorske in druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Poleg besedil in podatkov na spletni strani sodi med pravno varovano lastnino tudi delna grafična podoba (slike in ostali grafični elementi). Nekatere uporabljene slike so Royalty-Free slike (Shutterstock), na katerih VENERE d.o.o. nima lastništva.
Imetnik avtorskih pravic v zvezi s to spletno stranjo je izključno VENERE d.o.o. , razen za grafične oblike prej omenjene. Uporabniku naše spletne strani pa podeljujemo osebno, omejeno, neizključno in neprenosljivo pravico do nekomercialne uporabe spletne strani v skladu s temi Splošnimi pogoji. Nekomercialna uporaba dovoljuje uporabo dokumentov na spletni strani le za vašo osebno uporabo, pri čemer morajo dokumenti ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah.

Kakršna koli uporaba teh slik, brez pisnega dovoljenja lastnika, je prepovedana in predstavlja kršitev avtorskih pravic ali drugih pravic intelektualne lastnine ali predpisov o varstvu osebnih podatkov.

Blagovne znamke, logotipi in storitvene znamke (zaščitni znaki), ki so prikazani na spletnem mestu, so last VENERE d.o.o. ali tretjih oseb. Uporabniki jih brez pisnega dovoljenja VENERE d.o.o. oziroma lastnika zaščitnih znakov ne smete uporabljati. Vloge z obrazložitvijo namena uporabe podatkov s tega naslova pošljite na naslov:

VENERE d.o.o.
Industrijska cesta 12a,
6310 Izola
T: (05) 674 09 00
E: uprava@venere.si

Dostop do (z geslom) zaščitenih področij na spletnem mestu in njihova uporaba je dovoljena samo pooblaščenim uporabnikom. Proti nepooblaščenim uporabnikom, ki poskušajo dostopati do teh področij spletnega mesta, se lahko sproži sodni pregon.

VENERE d.o.o. si pridržujejo pravico, da se v primeru kršenja teh splošnih pogojev posluži vseh pravnih sredstev in pravic, vključno s pravico do blokiranja dostopa do spletnega mesta z določenega spletnega naslova.

 

9. Pritožbe in spori

Upravljavec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
V primeru pritožb, sporov, težav se kupec na upravljavca lahko obrne na telefonsko številko +386 5 6740 900 ali po elektronski pošti na sales@venere.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Na vse pritožbe se upravljavec odzove po elektronski pošti ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe.

Stranki pogodbe sta sporazumni, da bosta vse spore iz te pogodbe oziroma pogodbenega razmerja reševali sporazumno, v kolikor do sporazuma med strankama ne bi prišlo, je za razsojo pristojno sodišče v Kopru.