Piškotki

1. Varovanje zasebnosti

Venere d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko spletnega informacijskega sistema, skrbno varovala in jih brez vaše privolitve ne bo posredovala tretji osebi oziroma jih uporabila v druge namene. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na spletne strani Venere d.o.o., ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

 

2. Piškotki (angl. Cookies)

Piškotki so informacija o vašem obisku spletnih strani. Na vaš računalnik se ob obisku spletne strani namesti piškotek (datoteka z informacijami), ki poskrbi za enostavnost in hitrost. Vsakič, ko se vrnete na to isto spletno stran, vas bo stran prepoznala.

 

3. Vsebina piškotka

3.1 Piškotki, ki se ustvarijo na naši spletni strani, ne vsebujejo vaših osebnih podatkov ampak vsebujejo le zaporedje številk in črk, ki pripomorejo k temu, da je vaša izkušnja na spletni strani čim boljša. S pomočjo piškotkov se lahko analizira tudi promet na spletni strani, s čimer lahko upravitelji spletnih strani vidijo, katere strani so najbolj obiskane.

3.2 Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključujemo oziroma jih pogojno uporabljamo. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo s področja zapisanega v naslovni vrstici.

3.3 Venere d.o.o. se zavezuje, da bo po svojih najboljših močeh varovala podatke in zasebnost obiskovalcev spletnih strani. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

 

4. Piškotki, ki jih uporablja naša spletna stran

Našteti so piškotki, ki jih uporablja naše spletno mesto.

4.1 Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so bistvenega pomena in vam omogočajo brskanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani. Brez teh piškotkov delovanje strani ni možno.

Ime piškotkaOpisVeljavnost
ASP.NET_SessionId Uporablja se za razlikovanje enega obiskovalca od drugega in zagotovi temeljno funkcionalnost spletne strani. Piškotek ne shranjuje osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.

Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.

 

4.2 Google Analytics

Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran (na primer, katere strani si obiskovalci ogledujejo najpogosteje). Uporabljajo se za razlikovanje med obiskovalci in njihovo štetje. Vse informacije, ki jih piškotki zberejo, so anonimne.

Ime piškotkaOpisVeljavnost
_ga Uporabljen za razlikovanje med obiskovalci. 2 leti
_ga_[id] Uporabljen za vzdrževanje stanja seje. 2 leti
_gat_gtag_[id] Omogoča funkcijo Google Analytics. 1 minuta
_gac_gb_[id] Vsebuje informacije v zvezi s kampajno. 90 dni
_gid Uporabljen za razlikovanje med obiskovalci. 24 ur
NID Vsebuje unikaten ID preko katerega si zapomni vaše preference. 6 mesecev

Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.

 

4.3 Funkcionalni piškotki

Spletna stran uporablja nekatere piškotke v namen prilagoditve vaših nastavitev na spletni strani in si jih zapomni, ko spletno stran ponovno obiščete.

Ime piškotkaOpisVeljavnost
__cacc Piškotek se ustvari le takrat, ko se strinjate z uporabo piškotkov na spletni strani in si zapomni to nastavitev, zato da vam obvestila ne prikazuje več in hkrati omogoči uporabo piškotkov na spletni strani. 1 leto

Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.

 

4.4 Sejni piškotki

To so sejni piškotki, ki si zapomnijo nastavitve trenutne seje (trenutnega obiska). Sejni piškotki se uporabijo za prikaz filtrov, razvrščanje artiklov, ipd. Sejni piškotki ne shranjujeo osebnih podatkov o obiskovalcu in potečejo, ko zapustite spletno stran.

 

5. Nastavitve piškotkov

Po Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) je za uporabo določenih piškotkov potrebna privolitev uporabnika. Ob prvem obisku spletne strani se nadaljnja uporaba spletne strani smatra kot privolitev, o čemer je uporabnik tudi obveščen preko obvestila, ki se mu prikaže ob prvem obisku. Svoje odločitve o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov lahko tudi naknadno spremenite.

Opozoriti moramo, da so lahko nekatere fukcionalnosti spletne strani okrnjene, če zavrnete uporabo piškotkov.